news

Man kan læse om sår under disse 2 links:

INVITATION

M100 har hermed den store glæde at invitere dig til åbningen af udstillingen

MARIA WÆHRENS

SÅR

Åbning den 5. oktober kl. 17  /  Søndergade 26, kld. 5000 Odense C
Vi byder på et glas vin, øl eller vand.                                                                  

Udstillingen SÅR er en poetisk og politisk appel til vore følelser. Et budskab om sår på sjælen, affødt af konflikter mellem religiøs og seksuel identitet. Med udstillingen inviteres vi ind i en malerisk installation som suverænt undersøger nye måder at møde hinanden på og fokusere mindre på smertens hierarkier, selv om det kan være svært.

SÅR er en installation som består af olie- og æg tempera malerier sammen med en slags løse skulpturelle understøttelser. Der er rør på gulvet, der skubber ind i såret eller forsøger at holde noget oprejst. Hønsenet og gips, der ligner en bandage. En overdimensioneret hånd er sprængt i stykker, opløst i abstrakte former, med seks meget lange malerier af fingre, hvor den ekstra finger er et symbol på en lesbisk hånd. Udstillingen SÅR undersøger hvordan en seksuel minoritet og opvæksten i et stærkt moralsk hjem, båret af kristne værdier gennem mange generationer, påvirker et menneskeliv.  En udstilling som med sin egen uregerlige autonomi er en enestående skildring af hvordan stærkt modsatrettede følelser forløses i en malerisk installation.

Om Maria Wæhrens praksis.
Med udgangspunkt i krop og maleri arbejder Maria Wæhrens gennem mange udtryk, i feltet mellem queer-tanker og det ekspressive, i en åben proces. Hun lader sig styre af en indre kraft, værkerne er meget personlige og insisterer på en materiel tilstedeværelse. Maria Wæhrens undersøger i sine værker og konstruktioner køn, magt, hierarki og de mønstre der opstår og videreføres i familien, og i samfundet som helhed. Disse konstruktioner undersøges i hendes værker og gennem hendes arbejdsmetode – det rå og uredigerede får lov til at fylde, og skaber et dokumentarisk og levende udtryk. I sit kunstneriske virke arbejder Wæhrens med automattegninger, tunge materialer og lette malerier uden nogen særlige regler eller retningslinjer. Stregen er direkte og kan til tider virke brutal.

Fakta
Maria Wæhrens er uddannet fra Kunstakademiet i Kbh. i 2005. Hun studerede maleri på professor Ursula Reuter Christiansens skole. I Danmark har hun udstillet på bl.a. Møstings Hus, Nivaagaard Samlingen, Den Frie Udstillings-bygning og Kunsthal NORD. I 2017 deltog hun i Lviv National Art Gallery i Ukraine på udstillingen “between us”.

I november 2018 udstiller Wæhrens solo i Kvadrat16 i Valby. I 2019 gæster hun Koloristerne på Den Frie Udstillingsbygning, samt udstiller hun på Kvindemuseet I Århus. Maria Wæhrens har tidligere modtaget tilskud til hendes kunstneriske arbejde, bl.a. Statens Kunstfonds arbejdslegater, Akademiraadet og Grosserer L.F. Foghs Stiftelse.

Produktionen af værker til udstillingen SÅR er støttet af Beckett- Fonden.

Artist talk  I forbindelse med udstillingen arrangeres artist talk med Maria Wæhrens den 27. oktober 2018.

M100 er støttet af Statens Kunstfonds pulje opstart af nye udstillingsplatforme, Det Obelske Familiefond og Odense Kommunes Kulturpulje 2018

Følg os på facebook eller tilmeld dig til at modtage vores nyhedsbrev på hjemmesiden.
Meld dig gerne til begivenheden på facebook https://www.facebook.com/events/1995394540758848/

De bedste hilsner fra initiativtagerne bag M100  Mikkel Larris og Vivi Christensen.

Kontakt M100 Telefon 26231175 E-mail m100@m100.dk Hjemmeside http://www.m100.dk

NYHEDSBREV FEBRUAR 2017

Soloudstilling UD AF MOR
4. marts – 16. april 2017

Fernisering fredag d. 3. marts 2017 kl. 17-19.

Møstings Hus
Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg
Tirs.-søn.: 11-16 (man. lukket)
Fri entré
www.moestingshus.dk

Se flere billeder på hjemmesiden: mariawaehrens.dk/portfolio/proces-ud-af-mor/

Udstillingen er støttet af Statens Værksteder for Kunst og Grosserer L. F. Foghts Fond.

___________________________________________

Scenario på Galleri DGV
26. Februar – 23. April 2017

Fernisering lørdag den 25. februar 2017 kl. 14.00.

Udstillingen er kurateret af kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen i samarbejde med Galleri DGV.

Deltagende kunstnere: Anette Harboe Flensburg · Asmund Havsteen-Mikkelsen Ivan Andersen · Jakob Hoff · Maria Wæhrens · Mie Mørkebjerg · Søren Bjørn · Ulrik Møller

Galleri DGV
Christiansmindevej 78, 5700 Svendborg
Tors.-Fre.:12-16:30.,
Lør.-søn.: 12-15:00
Man. – Ons.: træffes efter aftale
Fri entré

Læs mere: https://www.galleri-dgv.dk/component/exhibition/?view=currentexhibition&typeid=84&art_id

Galleri DGV brochure Scenario

Scenario på Galleri DGV
26. Februar – 23. April 2017

Fernisering lørdag d. 25. februar 2017 kl. 14.00.

Udstillingen er kurateret af Asmund Havsteen-Mikkelsen i samarbejde
med Galleri DGV.

Deltagende kunstnere: Anette Harboe Flensburg · Asmund
Havsteen-Mikkelsen Ivan Andersen · Jakob Hoff · Maria Wæhrens · Mie
Mørkebjerg · Søren Bjørn · Ulrik Møller

Galleri DGV
Christiansmindevej 78, 5700 Svendborg
Tors.-Fre.:12-16:30.,
Lør.-søn.: 12-15:00
Man. – Ons.: træffes efter aftale
Fri entré

Læs mere: https://www.galleri-dgv.dk/component/exhibition/?view=currentexhibition&typeid=84&art_id=74&Itemid=102

new shelter plan

Pressemeddelelse:

GamingGaming

18 danske og engelske kunstnere udforsker den kunstneriske proces og relationen mellem original, inspiration, chance og outcome.

Sted: New Shelter Plan, Malttorvet 2,1. Sal, 1799 København, Danmark. Åben: Onsdag – lørdag 13:00 – 17:00. Kontakt: info@newshelterplan.com, tlf: +45 2262 7560, Facebook page: New Shelter Plan Fernisering: Fredag d. 10 Januar, 2014, 17-22.00

Kunstnere:

Augusta Atla (DK ), Thorbjørn Bechmann (DK), Julie Bitsch (DK), Rachel Cattle (UK) Ditte Gantriis (DK), Anne Haaning (DK/UK), Stine Ljungdalh (DK), Renata Kudlacek (G) Helénè Martin (UK), Astrid Myntekær (DK), Noriko Okaku (UK), Cristina Pedreira (UK) Vanda Playford (UK), Wendy Plovmand (DK), Steve Richards (UK), Jan S Hansen (DK ) Matthew Stone (UK) og Maria Wæhrens (DK)

Om udstillingen:

Idéen til udstillingen GamingGaming er opstået ud fra et ønske om at lave en procesorienteret international gruppeudstilling, der giver kunstnerne mulighed for at undersøge og udveksle den kreative proces i relation til idéen om ”Game of Chance” og forholdet mellem original, inspiration, chance og outcome. 18 etablerede og unge danske og engelske kunstnere har produceret helt nye værker til udstillingen.

Hver deltagende kunstner har bidraget med et eksisterende kunstværk, gengivet i A5-format. Herefter har en tilfældig lodtrækning fundet sted og de eksisterende kunstværker er videresendt til en anden kunstner på udstillingen. Baseret på det modtagede kunstværk har alle kunstnerne skabt et nyt kunstværk. Ambitionen med udstillingen er at synliggøre og stille spørgsmålstegn ved den kunstneriske proces.

Udstillingen ledsages af en publikation med samtlige værker på udstillingen samt tekster af kunstskribent Lisbeth Bonde, Dr Vanda Playford samt Fellow ved Cambridge University og kurator ved Kettle’s yard Barry Phipps.

New Shelter Plan:

Er et nyt kunstnerdrevet non profit udstillingssted, der har fokus på up-and-coming såvel som etablerede kunstnere, der søger at udfordre samtidskunsten og de gængse udstillingskonventioner. www.newshelterplan.com

Om kuratorer og initiativtagerne:

Udstillingen er kurateret af Stine Ljungdahl og Wendy Plovmand, der mødte hinanden under deres MFA studier i London. Deres kurator samarbejde udspringer af en fælles interesse for at udveksle og bygge bro mellem den danske og engelske kunstscene.

Se mere:

http://newshelterplan.com/

.

det kønne papir

 

Det kønne papir – Danske Grafikere

 

Pressemeddelelse

Det kønne papir – en udstilling om kønnet og det kønsløse på papiret
Billedkunstnerne Tomas Lagermand Lundme og Maria Wæhrens arbejder begge konsekvent med seksualitet som et stærkt omdrejningspunkt i deres værker.
Både Lundme og Wæhrens insisterer på at fortælle historier fra deres egen hverdag, hvor levet liv og øjebliksbilleder blander sig i en sårbar kontekst af poesi, hudløs humor, dyrisk sex, politisk grusomhed og social uretfærdighed.
Tomas Lagermand Lundme og Maria Wæhrens udstiller så at sige sig selv på papiret. Som dem, de er, da begge kunstnere bruger tegningen som en ventil til at trække vejret. Men de bruger også begge papiret til at indfange og indsamle bunkerne af verbale udtalelser og ukontrolleret billedforstoppelse fra massemedier, der ofte fortæller historier fra et liv som homoseksuel meget endimensionelt.
Udstillingen hos Danske Grafikere er ikke køn. Men den omhandler et køn, der tilsyneladende lader sig udstille med største tilfredshed. Ikke alt er sort og hvidt. Men det er heller ikke regnbuefarvet. Langt fra.
Tomas Lagermand Lundme og Maria Wæhrens skubber – og forskubber – et billede, et motiv, så alt alligevel har flere farver og rummer en mangfoldighed, som muligvis er den, der er nemmest ved at blive glemt (og klemt inde) i en tid, hvor kønnet og kønnene aldrig har defineret sig selv med allerstørste selvfølgelighed. Det kradser Lundme og Wæhrens så i. På en måde, der gør lidt ondt et sted i øjet.
Tomas Lagermand Lundme (1973) og Maria Wæhrens (1976) er begge uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor de begge gik hos professor Ursula Reuter Christiansen. Lundme og Wæhrens har de sidste ti år udstillet sammen i mange forskellige sammenhæng.
Det kønne papir Tomas Lagermand Lundme og Maria Wæhrens
Danske Grafikere Sølvgade 14 1307 København K Fernisering fredag den 2/8 mellem 17 og 19
Åbent dagligt torsdag til søndag 13 til 17
Udstillingens sidste åbningsdag er søndag den 25/8 2013

9881 pm

Nørrebro, KøbenhavnNy udstilling af Maria Wæhrens – 9881

Fernisering torsdag d. 13. Juni 2013  Tid: 16 – 18   
Sted: Nørrebrogade 14D, 2. sal (2. baggård),  København
Åbent: Tirsdag 18. juni 15-16, torsdag 20. juni 16-17, tirsdag 25. juni 15-16, torsdag 27. juni 16-17 eller aftale på mariawaehrens@gmail.com

9881

Når den danske kunstner Maria Wæhrens (f.1976) åbner døren for sin nye udstilling 9881, så sker det ikke bare med nye værker, men hun inviterer ganske enkelt indenfor i sit eget atelier, som i udstillingens anledning er transformeret til et såkaldt ’White Cube’. Og selvom man måske derigennem kan få en fornemmelse af, at udstillingens tematik kredser om det stedsspecifikke, så bryder hun med den hvide kubes neutralitet og synliggør gennem udstillingstitlens subjektiverende element postnumret 9881, en ganske anden fortælling.

 

Se kataloget

 

Ingen hjemstavns saga

Udstillingen tager fat fra begyndelsen med tegningen over maleriet, fra formen til fladen, fra genkendeligheden til abstraktionen. Og hendes værker udforsker og kredser ustandseligt om erindringens sted: hvor hver en bevægelse antager betydning, hvor hver en farve bliver til spor, hvor flade åbner for både intimitet og forestilling og fører hen imod identificerbare elementer, hvor sporet, lærredet, teknikken og redskabet tilsammen danner en fortælling. Via sine værker iscenesætter hun et fortællende scenarie, hvor der anvendes en række betydningsbærende figurer, som genskaber erindringer om fortiden. Imidlertid ikke i tydelige tegn, for gennem sine ekspressive abstraktioner, slår fortællingen en ganske anden tone an.

Styrken i billedet

Udstillingen viser Maria Wæhrens fantastiske kunstneriske spænd og styrke. Hun præsenterer en række værker, der manifesterer problemstillinger relateret til både erindring og identitet. Og gennem kunstværkernes eminente, transformatoriske væren, inddrager hun os i associationsrum, hvor betydningen ikke er fikseret, men i en konstant tilblivelse.

Om kunstneren

Maria Wæhrens (f. 1976) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Hun har deltaget i talrige udstillinger og bor og arbejder i København.

 

 

 

  Se kataloget

 

 

 

                                                                                                                © Maria Wæhrens 2013

Piss off

Vela

 

Piss Off

MIXCOPENHAGEN inviterer i samarbejde med basisgruppen Lange Løg til lokumsudstillingen Piss Off på Vela Gay Club, Viktoriagade 2-4.

Ferniseringen finder sted torsdag d. 20/10 kl. 19-21, hvor der er mulighed for at inspicere værkerne og overvære en tissetekst-oplæsning på lokummerne af Bjørn Rasmussen og Tomas Lagermand Lundme.

Kunstneriske bidrag af: Bjørn Rasmussen, Anne Mie Dreves, Lars Erik Frank, Christian Yde Frostholm, Minna Grooss, Mathias Kryger, Stine Ljungdahl, You Little Teapot, Mette Winckelmann og Maria Wæhrens.

Udstillingen er åben i festivalugen fre-lørdag kl. 20-05, ons-torsdag kl. 20-24.