SYDHAVN STATION

Detalje fra Maria Wæhrens plakatfrise Gå din vej Maria!  Ægtempera og olie på træ, 2019

Sjæleflager

– en gruppeudstilling med værker af Rikke Benborg,
Vivi Christensen, Mikkel Olaf Eskildsen, Per Flyvehavn,
Christian Schmidt-Rasmussen og Maria Wæhrens.
Udstillingen er kurateret af billedkunstner Camilla Rasborg
Fernisering fredag d. 25. oktober kl. 17.00 – 21.00
Udstillingen er åben fra d. 26. oktober til d. 24. november 2019
Åbningstider: torsdag til søndag kl. 13 – 17

Gratis entré og alle er velkomne
Udstillingsstedet Sydhavn Station
Ernst Kapers Vej 1, 2450 København SV.
www.sydhavnstation.info
sydhavnstation@gmail.com

Besøger man udstillingen Sjæleflager bliver man i stationens forhal mødt af billedkunstner Maria Wæhrens 12 meter lange malede frise i en blanding af teknikken ægtempera og oliemaleri. I en spontan intuitiv proces har hun malet direkte ovenpå de 15 stk. gamle kasserede træplader fra udstillingsstedets plakatudstillinger gennem de sidste 7 år.
Det selvopfundne ord Sjæleflager har været en igangsætter til udvælgelsen af de værker, der nu vises i plakatfrisen, i stationens 2 udstillingsrum og i billboardet på 240 x 240 cm ophængt under stationsbroen. Udstillingen består af maleri, video, broderi, collage og skulptur. Tematisk berører værkerne menneskelige vilkår og tilstande, der både forårsager sjælelig uro og smerte og som sætter os fri.
Bevæger man sig indenfor på udstillingen hænger der 2 store hvidlige malerier af Vivi Christensen. Gennem selvportrættet undersøger Vivi en specifik følelse af angst i hendes krop. Trods et næsten udvisket og opløst motiv fremstår billederne både intense og urovækkende. Christian Schmidt-Rasmussens 4 mindre malerier af landskaber og dyreliv, forekommer at være oplevet gennem et indre filter, der omdanner dem til fortryllede parallelle dimensioner til det vi genkender og kan håndtere. Per Flyvehavn viser også maleri, med mange lag, heftige strøg og voldsom kolorit. Som hænger de på væggen og raser, insisterende på at være her. Mikkel Olaf Eskildsens univers er både forfinet og krøllet. Han udstiller bl.a. en mudret brunlig collage, hvorudfra forsølvede krummelurer titter frem. Rikke Benborgs videoer bevæger sig i cirkulære forløb og ender op tilbage ved start. I videoværket Broken, bevæger to personer sig med store anstrengelser gennem et futuristisk bylandskab, forliste uden at kunne undslippe deres skæbne. Går man ud gennem stationens bygning har Rikke også skabt et nyt værk til det 240×240 cm store billboard under stationsbroen.
Jeg er blevet rørt af kunstnernes værker og med den kuraterede udstilling Sjæleflager vil jeg prøve af, om de kan røre noget sammen, under samme tag på stationen.
Billedkunstner Camilla Rasborg, som har været med i Udstillingsstedet Sydhavn Station siden opstarten tilbage i 2012.

Plakater og billboard er støttet af Statens Kunstfond og Augustinus Fonden.
Udstillingen er støttet af Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.

For yderligere information kontakt Camilla Rasborg på mail: camillarasborg@gmail.com eller tlf. nr. 26 13 29 82
            

Nyt fra St. Residens:
Signe og Aske er kommet godt i gang på stationens værksteder, hvor de har base det næste år frem mod deres soloudstilling hos os. Se mere på http://sydhavnstation.info/st-residency/
Askehttps://vimeo.com/364753472
password: turning523
Signe: HALVT MØBLERET VÆRELSE, et projekt i samarbejde med Anne Elisabeth Eckersberg, har haft besøg af Kulturen på p1. Reportagen kan høres på https://www.dr.dk/radio/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-pa-p1-2019-09-26/01:31:01