9881 pm

Nørrebro, KøbenhavnNy udstilling af Maria Wæhrens – 9881

Fernisering torsdag d. 13. Juni 2013  Tid: 16 – 18   
Sted: Nørrebrogade 14D, 2. sal (2. baggård),  København
Åbent: Tirsdag 18. juni 15-16, torsdag 20. juni 16-17, tirsdag 25. juni 15-16, torsdag 27. juni 16-17 eller aftale på mariawaehrens@gmail.com

9881

Når den danske kunstner Maria Wæhrens (f.1976) åbner døren for sin nye udstilling 9881, så sker det ikke bare med nye værker, men hun inviterer ganske enkelt indenfor i sit eget atelier, som i udstillingens anledning er transformeret til et såkaldt ’White Cube’. Og selvom man måske derigennem kan få en fornemmelse af, at udstillingens tematik kredser om det stedsspecifikke, så bryder hun med den hvide kubes neutralitet og synliggør gennem udstillingstitlens subjektiverende element postnumret 9881, en ganske anden fortælling.

 

Se kataloget

 

Ingen hjemstavns saga

Udstillingen tager fat fra begyndelsen med tegningen over maleriet, fra formen til fladen, fra genkendeligheden til abstraktionen. Og hendes værker udforsker og kredser ustandseligt om erindringens sted: hvor hver en bevægelse antager betydning, hvor hver en farve bliver til spor, hvor flade åbner for både intimitet og forestilling og fører hen imod identificerbare elementer, hvor sporet, lærredet, teknikken og redskabet tilsammen danner en fortælling. Via sine værker iscenesætter hun et fortællende scenarie, hvor der anvendes en række betydningsbærende figurer, som genskaber erindringer om fortiden. Imidlertid ikke i tydelige tegn, for gennem sine ekspressive abstraktioner, slår fortællingen en ganske anden tone an.

Styrken i billedet

Udstillingen viser Maria Wæhrens fantastiske kunstneriske spænd og styrke. Hun præsenterer en række værker, der manifesterer problemstillinger relateret til både erindring og identitet. Og gennem kunstværkernes eminente, transformatoriske væren, inddrager hun os i associationsrum, hvor betydningen ikke er fikseret, men i en konstant tilblivelse.

Om kunstneren

Maria Wæhrens (f. 1976) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005. Hun har deltaget i talrige udstillinger og bor og arbejder i København.

 

 

 

  Se kataloget

 

 

 

                                                                                                                © Maria Wæhrens 2013