ARTIST TALK MED MARIA WÆHRENS & SYLVESTER ROEPSTORFF

ARTIST TALK MED MARIA WÆHRENS 
& SYLVESTER ROEPSTORFF

Torsdag d. 25. maj, kl. 16-18


Torsdag d. 25 maj, kl. 16-18 inviterer gas9 til artist talk med billedkunstner Maria Wæhrens og journalist, forfatter og præst Sylvester Roepstorff. 

Med deres fælles interesse i kunst, religion og ånd, vil samtalen åbne op for Wæhrens kunstneriske praksis og aktuelle udstillingAsh Wednesday.

Skabelse, drømme, åndelighed, hengivelse, ydmyghed og sanselighed, er nogle af de emner samtalen (sandsynligvis) vil kredse omkring. Der er dog ingen garanti, da Wæhrens og Roepstorff vil lade sig føre af intuitionen.

For tilmelding til talken send en mail til hello@gas9.dk. Der er begrænsede pladser. Talken er på dansk/ the talk will be in Danish. 
 
PROGRAM
KL. 16: Teamet i gas9 byder velkommen med et glas vin og kaffe, og viser rundt i Maria Wæhrens udstilling ‘Ash Wednesday’
 
KL. 16.30: Artist Talken med Maria Wæhrens og Sylvester Roepstorff begynder
Til talken serveres vin og kaffe.


Vi glæder os til at tage imod jer i galleriet! 

For yderligere information kontakt gallery director Nanna Saplana: Nanna@gas9.dk eller besøg os på Gasværksvej 9, 1656 København, www.Gas9.dk


Maria Wæhrens i atelieret med værket Englen (2023). Foto: Malle Madsen. Læs mere om værket og udstillingen her: https://gas9.dk/exhibitions/16-maria-whrens-ash-wednesday/

Hent værkliste her


Sol (Sun), 2023, Egg tempera, charcoal and oil on canvas, 170 x 150 cm;
Øverst:  Kærlighed (Love), 2023, Egg tempera and oil on canvas, 170 x 155 cm; nederst: Installation I udstillingen Ash Wednesday, Foto: David Stjernholm

Maria Wæhrens (f. 1976) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 1998 og fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1999-2005 under professor og kunstner Ursula Reuter Christiansen. Wæhrens har tidligere udstillet i Møstings Hus, M100, Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal NORD, Nivågaard-samlingen og Lviv National Art Gallery, Ukraine. Hun havde en retrospektiv udstilling på Vejen Kunstmuseum i 2021 og malede et vægmaleri på Overgaden – Institut for Samtidskunst. Hendes værker er en del af samlingen på Museet for Religiøs Kunst og Statens Kunstfond. I 2021 modtog hun også det treårige arbejdslegat fra Statens Kunstfond. 

Sylvester Roepstorff (f.1965) er cand.theol i 1994, tidligere programmedarbejder og tilrettelægger i Danmarks Radio og redaktør og forfatter ved Den Store Danske Encyklopædi samt sekretær for forfatter Villy Sørensen. Roepstorff er også tidligere medarbejder hos kuntnergruppen Superflex, medvirkende ved etableringen af projektet Trampolinhuset og magasinet visAvis. Forfatter til fag- og skønlitterære bøger: bl.a. om København og et par digtsamlinger. Musiker (med basklarinet som hovedinstrument) i bands som The Love Coffin, Bazookahosen og roemeRRoepstorff. Initiativtager og producent af kunst- og klimaprojekterne Verdens største forbrydelse (støttet af Statens Kunstfond). Forlægger og arrangør af saloner i Gadeuniversitetets regi. I marts 2023 ordineret som præst med embede i Oppe Sundby og Snostrup i Frederikssund.


GAS9GALLERY er et nyt galleri på Vesterbro, ejet af Christina Wilson, der primært viser ung dansk og international samtidskunst. Christina Wilson, der også ejede det nu lukkede Galleri Christina Wilson på Esplanaden og på Islands Brygge i København, har de seneste år arbejdet med kunstnerrådgivning for Bikubenfonden og Statens Kunstfond og har derfor arbejdet helt tæt på kunstnernes fortællinger og fantastiske udtryk. Det har givet hende lyst til at skabe udstillinger igen, og drømmen er at lave et mindre, højt professionelt, ambitiøst og generøst galleri, med tætte kontakter til kunstnere og publikum. Gas9Gallery ligger på Gasværksvej 9, 1656 KBH V. 


For further information and press material, contact Gallery Director Nanna Saplana: Nanna@gas9.dk.
Gas9Gallery. Gasværksvej 9, 1656 Copenhagen. www.Gas9.dk Facebook event: https://bit.ly/33hSWJzGasværksvej 9, 1656, København V, Danmark. 
Åbningstider: Ons-Fre 12-18, Lør 11-15Copyright © *GAS9GALLERY_2022*  All rights reserved.